08-05-2017

Anna Netrebko heeft haar roldebuut in de titelpartij van ‘Norma’ geschrapt, omdat zij de muziek en het personage niet interessant vond.

Eerder had Netrebko als reden voor het afzeggen van haar optredens als Norma in het Royal Opera House van Londen en de Metropolitan Opera van New York gegeven, dat haar stem zich in een andere richting zou hebben ontwikkeld.

In een interview met The Times laat zij nu weten dat zij de opera niet eens kon uitluisteren. Zij vond de opera oninteressant, hield niet van de muziek en hield niet van het personage van de titelheldin. Uiteindelijk kon Netrebko zich er niet in vinden en kon zij er niet iets bijzonders mee doen.

Netrebko onthult in het interview verder dat de regie van haar debuut in de titelrol van ‘Salome’ in de Metropolitan Opera zal worden geregisseerd door Claus Guth. Daarnaast zei zij dat zij klaar is met politiek en het dragen van vlaggen.

Lees in Operawire

© Kirk Edwards