28-04-2017

Op 6 maart 2017 is de Amerikaanse tenor Bruce Brewer overleden.

Bruce Brewer werd op 12 oktober 1941 in de Texaanse stad San Antonio geboren. Hij maakte zijn operadebuut in zijn geboorteplaats in 1970.

Hij debuteerde in het Teatro all Scala van Milaan op 12 december 1980 als Récitant in ‘L’Enfance du Christ’ van Berlioz. Hij keerde op 3 april 1991 terug naar de Scala voor de titelrol in ‘Le Comte Ory’ van Rossini. Verdere gastoptredens brachten hem onder andere naar Florence, Parijs en Boston. Tot zijn repertoire behoorden tevens rollen als Orpheus in ‘Le Carnaval de Venise’ van Campra en de Donizetti-partijen van Roberto in ‘Torquato Tasso’, Nemorino in ‘L’Elisir d’Amore’ en Settimio in ‘L’Esule di Roma’.

Bruce Brewer overleed in zijn woonplaats Lassay-les-Châteaux in Oost-Frankrijk. In studio-opnamen is zijn tenor onder andere vastgelegd als Valère/Carlos/TacmasDamon in ‘Les Indes Galantes’ van Rameau (Sony), Un Messaggero in ‘Aida’ (RCA) en als Don Alonze in ‘L’Amant Jaloux’ van and Grétry (EMI).

Lees in Operawire

Kijk op YouTube