20-04-2017

De Koninklijke Opera van Wallonië te Luik heeft zijn programma voor het seizoen 2017/2018 bekendgemaakt.

Er zijn acht nieuwe producties en één herneming en het seizoen opent met een concertante uitvoering van ‘Orfeo‘ van Monteverdi.

Marcello Giordani zingt tussen 19 en 30 september 2017 de rol van Des Grieux in ‘Manon Lescaut‘ van Puccini en Patrizia Ciofi neemt tussen 19 oktober en 4 november 2017 de titelrol op zich in ‘Norma‘ van Bellini naast Gregory Kunde als Pollione.

Sonia Ganassi vertolkt van 16 tot en met 28 november 2017 de titelrol in ‘La Favorite‘ van Donizetti. Daarna viert de Koninklijke Opera van Wallonië de jaarwisseling met ‘Rigoletto‘ en speelt men eind januari 2018 ‘Carmen‘.

Van 23 februari tot en met 3 maart 2018 volgt de Luikse première van ‘Le Domino Noir‘ van Auber onder leiding van dirigent Patrick Davin. Niet Sumi Jo maar de jonge Belgische sopraan Anne-Catherine Gillet zal optreden in de rol van Angèle.

Judith van Wanroij en Jodie Devos zingen tussen 6 en 14 april 2018 onder leiding van Christophe Rousset in ‘Le Nozze di Figaro‘.

Regisseur Damiano Michieletto – in Amsterdam gehekeld voor zijn productie van ‘Il Viaggio a Reims’ – waagt zich in Luik van 5 tot en met 15 mei 2018 opnieuw aan Rossini in ‘La Donna del Lago‘ met de tenoren Maxim Mironov en Sergey Romanovsky.

Ten slotte is Leo Nucci tussen 12 en 26 juni 2018 terug in Luik in de titelrol van ‘Macbeth‘ van Verdi.

Lees in Opéra Liège