14-04-2017

Op 12 april 2017 is de Amerikaanse sopraan Kathleen Cassello overleden.

Kathleen Ann Cassello werd op 13 augustus 1958 in de stad Wilmington in de Amerikaanse staat Delaware geboren. Zij studeerde aan de University of Delaware en ontving in 1980 haar Bachelor of Science in Nursing. In 1985 won zij de eerste prijs op het Internationale Mozartwettbewerb te Salzburg. Vervolgens was zij tussen 1987 en 1989 verbonden aan het Badisches Staatstheater Karlsruhe en vertolkte daar rollen als Donna Anna in ‘Don Giovanni’, Mimì in ‘La Bohème’ en de titelrol van ‘Lucia di Lammermoor’. In deze laatste partij zong zij ook in Rome en Sivilla naast de tenor Alfredo Kraus. Met de regisseur Giancarlo del Monaco werkte zij in producties van ‘La Bohème’, ‘Il Trovatore’, ‘La Traviata’ en ‘Lucia di Lammermoor’. Ze zong de titelrol van ‘Manon’ van Jules Massenet in Metz en had tevens succes in ‘Lucia di Lammermoor’ in Sao Paolo. In de Opéra de Marseille zong zij de titelrollen van ‘Manon’ en ‘Thaïs’ van Massenet, ‘Madama Butterfly’ van Puccini en ‘Lucia di Lammemoor, en verder Elisabetta in ‘Roberto Devereux’ van Donizetti en Marguerite in ‘Faust’ van Gounod. Eind jaren negentig maakte zij een toernee met Kallen Esperian en Cynthia Lawrence als de “The Three Sopranos”. Kathleen Cassello overleed in München.

Lees in Olyrix