07-04-2017

Opera Nederland heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat Sophie de Lint zal worden benoemd tot de nieuwe directeur opera van De Nationale Opera.

Sophie de Lint werd in 1974 in Rotterdam geboren. Zij ging naar de middelbare school in Genève en studeerde viool aan het Conservatoire de Musique in Genève. Zij behaalde haar diploma in Business Administration aan Webster University in Genève en Executive Master in Arts Administration aan de Universiteit van Zürich.

Daarna bekleedde Sophie de Lint diverse artistieke en administratieve functies bij verschillende operahuizen en impresario’s. Zo assisteerde zij bij allerlei operagezelschappen en festivals, waaronder de Bayreuther Festspiele, het Nieuwe Nationale Theater van Tokyo en het Festspielhaus Baden-Baden. Tot 2001 werkte zij voor het Grand Théâtre de Genève als persoonlijke assistente van intendant Renée Auphan. Tussen 2002 en 2006 was zij impresario bij het Laurent Delage Artists Management in Wenen en tussen 2006 en 2009 was zij impresario voor het Artists Management Zürich. Vanaf het seizoen 2012/2013 was zij artistiek directeur van het Opernhaus Zürich.

Sophie de Lint wordt bij De Nationale Opera de opvolger van Pierre Audi (Beiroet, 1957), die per 1 september 2018 na precies dertig ongezonde jaren dan toch eindelijk zijn functie zal neerleggen. DNO was voor Opera Nederland niet bereikbaar voor commentaar.

© Stefan Deuber