31-03-2017

Het volledige programma van Operadagen Rotterdam 2017 is bekend en de online kaartverkoop is van start gegaan.

De twaalfde editie van de Operadagen Rotterdam vindt plaats van 12 tot en met 21 mei 2017. Dit jaar biedt het festival tien wereldpremières, twaalf Nederlandse premières en totaal ruim honderd voorstellingen op vele plaatsen in de stad en in de grote Rotterdamse theaters.

De komende vier jaar gaat Operadagen Rotterdam aan de slag met het nieuwe festivalthema ‘Lost & Found’. In 2017 brengt ‘Departures’ verhalen over het oversteken van grenzen en de zoektocht naar een nieuwe identiteit, een klassiek thema dat nu actueler lijkt dan ooit. Op vrijdag 12 mei 2017 opent ‘Dagboek van een Verdwenene’ van Ivo van Hove het festival. Andere producties zijn onder meer ‘L’Orfeo’ van Ensemble Cappella Mediterranea in de Doelen en ‘Shorelines’ van Ragazze Quartet in de Rotterdamse Schouwburg. Nieuw dit jaar zijn de Operafietstocht langs minivoorstellingen in Rotterdam-Zuid en de spannende nachtwandeling op Zuid na Nachtschade: Aubergine in het Nieuwe Luxor Theater.

Vertrouwde hoogtepunten komen terug, zoals de First Night at the Opera (de feestelijke openingsavond in de Rotterdamse Schouwburg), het Paradijskerkconcert en meezingfestijn Van Smartlap tot Opera. Regisseur Arlon Luijten, die afgelopen drie jaar de Parsifal-trilogie maakte, zet een andere festivaltraditie voort. Hij ontwikkelde de stadsopera Ring of Resilience, geïnspireerd op Wagners Ring des Nibelungen.

Het bestellen van een double bill (twee voorstellingen) of package deal (drie voorstellingen) levert een korting op. Ook is er weer de Operadagen-pas; voor eenmalig €40 (solo / 1 persoon) of €70 (duo / 2 personen) zijn vervolgens alle voorstellingen voor €10 per ticket te bestellen.

Kaarten zijn online beschikbaar via www.operadagenrotterdam.nl of telefonisch via de kassa van de Rotterdamse Schouwburg 010-4118110.

Lees in EZ Press