24-03-2017

Na enkele jaren van renovaties en opvoeringen in een tent kan De Munt Schouwburg bijna weer heropenen. Het Brusselse operagebouw opent op 5 september 2017 de deuren met een nieuwe opera van Philippe Boesmans.

Het operagebouw aan het Muntplein in Brussel heropent op 5 september met de wereldpremière van de opera ‘Pinocchio’ van Philippe Boesmans met Stéphane Degout in de titelrol. De renovatie van het gebouw was een kluwen van bevoegdheidsconflicten tussen de federale staat, het Brussels Gewest en de Stad Brussel. Helemaal af zal het overigens niet zijn: De tunnel tussen decorateliers en scène komt er pas in december 2017 en dan moet er nog gewerkt worden aan de gevels en de ontvangstruimtes.

Door de grote vertraging die de afwerking had opgelopen en de onzekerheid die dat meebracht voor de artistieke planning, ziet het seizoen 2017/ 2018 er een beetje minder gefocust uit dan normaal. Toch zijn er zeker producties om naar uit te kijken. De hoogtepunten van het seizoen zijn tweeluik ‘Cavalleria Rusticana’ met Eva-Maria Westbroek en ‘Pagliacci’ (6 t/m 22 maart 2018; enscenering Damiano Michieletto van Royal Opera House), Lenneke Ruiten in de rol van Giunia in ‘Lucio Silla’ (29 oktober t/m 15 november 2017) en Ángeles Blancas Gulín als La Madre in ‘Il Prigioniero’ van Dallapiccola en Die Frau in ‘Das Gehege’ van Rihm (16 t/m 27 januari 2018). Verder is er ‘Tancredi’ met Marie-Nicole Lemieux in de titelrol, ‘Dialogues des Carmélites’ van Poulenc en ‘Lohengrin’ van Wagner.

Lees in De Morgen

© Photo News