23-03-2017

Het Orchestra Sinfonica della RAI vervangt het orkest van het Comunale di Bologna tijdens het Rossini Festival in Pesaro.

Het Rossini Opera Festival (ROF) en het Teatro Comunale di Bologna (TCB) hadden eerder deze week aangekondigd hun samenwerking na 30 jaren te beëindigen. Het TCB heeft sinds 1987 jaarlijks het koor en orkest geleverd voor de belangrijke producties van het ROF. Volgens het TCB wilde het ROF het operagezelschap van Bologna niet vermelden als medeproducent, waardoor het geen aanspraak kan maken op subsidie. Daarnaast zou het ROF geweigerd hebben kosten aan het TCB te betalen. Onlangs is het TCB een contract aangegaan met het Festival Verdi di Parma e Busseto. Dit festival komt wel tegenmoet aan de eerdergenoemde wensen van het TCB. Na snelle onderhandelingen heeft het ROF nu een contract gesloten met het Orchestra Sinfonica della RAI voor een duur van drie jaren.

Lees in Repubblica Bologna