14-03-2017

De toekomstige chef van de Wiener Staatsoper Bogdan Roščić wordt geconfronteerd met beschuldigingen van plagiaat.

Bogdan Roščić zou in zijn proefschrift “Gesellschaftstheorie als kritische Theorie des Subjekts: zur Gesellschaftstheorie Th. W. Adornos” uit 1988 passages zonder bronvermelding hebben overgenomen. Hij zou deze passages letterlijk hebben overgeschreven uit het doctoraalwerk van Peter Decker uit 1982 “Die Methodologie kritischer Sinnsuche. Systembildende Konzeptionen Adornos im Lichte der philosophischen Tradition”.

De 52-jarige Roščić geeft aan bekend te zijn met de beschuldigingen en in contact te zijn met de universiteit van Wenen om zijn werk van dertig jaren geleden te onderzoeken. Vanaf 2020 zou hij de opvolger zijn van Dominique Meyer als chef van de Wiener Staatsoper.

Lees in Der Standard

© Ali Schafler