11-03-2017

Mezzosopraan en algemeen directeur van het Internationaal Vocalisten Concours Annett Andriesen is op 10 maart 2017 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Annett Andriesen ontving de Koninklijke onderscheiding in de Statenzaal van het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch uit handen van burgemeester van ’s-Hertogenbosch Ton Rombouts.

Annett Andriesen werd geboren in Den Haag en studeerde zang bij Jos Burcksen, Ré Koster en Meinard Kraak. Zij maakte in 1975 haar operadebuut als Orfeo in ‘Orfeo ed Euridice’ van Gluck bij Opera Forum. In 1977 debuteerde zij bij De Nederlandse Operastichting als de Derde Maagd in ‘Elektra’ van Richard Strauss en zong daarna hoofdrollen bij het gezelschap. Daarnaast zong zij regelmatig in het Holland Festival. Dit seizoen treedt zij bij De Nationale Opera op in de opera ‘A Dog’s Heart’ van Raskatov. Haar buitenlandse carrière bracht haar onder andere naar het Gran Teatre del Liceu van Barcelona, het Teatro alla Scala van Milaan en de Opéra de Lyon. Sinds 2008 is Annett Andriesen directeur van het Internationaal Vocalisten Concours te ‘s-Hertogenbosch, docente aan het Conservatorium van Amsterdam en adviseur van de Raad voor Cultuur voor het operabestel in Nederland.

© Marjo van de Peppel-Kool