05-03-2017

De Nederlandse Reisopera heeft officieel het seizoen 2017/2018 bekendgemaakt.

De Reisopera speelt in het volgende seizoen drie producties: ‘La Traviata’ van Verdi, ‘Siroe, Re di Persia’ van Hasse en ‘Der fliegende Holländer’ van Wagner. De regie van ‘La Traviata’ is in handen van de Nederlandse regisseur Floris Visser, de regie van ‘Siroe, Re di Persia’ van de Duitser Jakob Peters-Messer en voor de regie van ‘Der fliegende Holländer’ tekent de Brit Paul Carr.

Behalve de naam van Floris Visser is er nog geen Nederlandse betrokkenheid in de producties genoemd. Bijdragen uit de Engelstalige landen zijn er daarentegen meer dan genoeg. Zo vindt men in ‘La Traviata’ de Venezolaans-Amerikaanse dirigent Ilych Rivas en de Britse bariton Anthony Michaels-Moore als Germont, in ‘Siroe’ de Amerikaanse countertenor Nicholas Tamagna in de titelrol en de Ierse mezzo Rachel Kelly als Medarse en in ‘Der fliegende Holländer’ de Britse regisseur Paul Carr, de Britse bas-bariton Darren Jeffery, de Britse mezzo Ceri Williams als Mary en de Australische tenor Samuel Sakker als Erik.

Verder noemt de Reisopera nog drie producties die tot 2020 worden opgevoerd: ‘Tosca’ van Puccini, ‘Die tote Stadt’ van Korngold en ‘De verkochte bruid’ van Smetana in een Nederlandse vertaling.

Lees in Reisopera.nl