21-02-2017

De heropening van de Kölner Oper zou opnieuw vertraging kunnen oplopen.

Het ingenieursbureau, dat bij de renovatie voor de planning verantwoordelijk was, heeft bij de rechtbank van Keulen een bewijsprocedure aangevraagd om op te helderen wie voor de vertraging aansprakelijk is. Zo’n bewijsprocedure betekent in de regel een bouwstop, opdat de gebreken onderzocht kunnen worden. De stad Keulen had het contract met het ingenieursbureau opgezegd, omdat het voor zo’n 8000 gebreken en derhalve de opgelopen vertraging verantwoordelijk zou zijn. De firma wijst de beschuldiging van de hand.

Technisch bedrijfsleider van de Städtischen Bühnen Köln Bernd Streitberger wil in juni 2017 een nauwkeurige kostenprognose en een termijnplanning presenteren. De stad heeft tot nu toe 460 miljoen euro in de renovatie geïnvesteerd.

Lees in Finanz Nachrichten

© Peter Rakoczy