17-02-2017

De opera ‘Boulevard Solitude’ van Hans Werner Henze ging op 17 februari 1952 in het Landestheater van Hannover in première.

‘Boulevard Solitude’ is een lyrische drama / opera in één akte van de componist Hans Werner Henze op een Duitstalig libretto van Grete Weil. Het is gebaseerd op een verhaal van Walter Jockisch, dat op zijn beurt een moderne vertelling is van ‘Manon Lescaut’ van François Prévost. ‘Boulevard Solitude’ was de eerste opera van Henze en is opvallend vanwege de sterke jazz-invloeden.

‘Boulevard Solitude’ werd na de première van 1952 nog regelmatig opgevoerd. In 1954 werd het op de planken gebracht in Naples en Rome en de Engelse première was in 1962 door de New Opera Company in Sadler’s Wells te Londen met in de hoofdrollen Peter Glossop en April Cantelo. De Amerikaanse première was bij de Santa Fe Opera in 1967. In 2001 werd de opera opnieuw in Londen opgevoerd en in 2014 was er een nieuwe productie bij de Welsh National Opera.

Kijk op YouTube