31-01-2017

De Royal Opera House Covent Garden van Londen zal in mei 2018 de nieuwe opera ‘Lessons in Love and Violence’ van de Britse componist George Benjamin presenteren.

Samen met librettist Martin Crimp werkt George Benjamin aan zijn derde opera ‘Lessons in Love and Violence’. De productie is een samenwerking met operahuizen in Amsterdam, Hamburg, Lyon, Chicago, Barcelona en Madrid. Het verhaal van ‘Lessons in Love and Violence’ is gebaseerd op een Engels renaissancedrama en vertelt over een koning die wordt gedwongen om te kiezen tussen liefde en politieke macht. Katie Mitchell zal de opera regisseren en Vicki Mortimer zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp. De bezetting bestaat uit onder anderen Barbara Hannigan, Peter Hoare en Gyula Orendt. Benjamin zal zelf alle voorstellingen in Londen dirigeren.

Lees in The Guardian

© Matthew Lloyd