28-01-2017

Op 27 januari 2017 is de Russische tenor Pavel Kudryavchenko overleden.

Pavel Aleksandrovitsj Kudryavchenko werd op 12 augustus 1952 in Tusly bij Odessa geboren en studeerde vanaf 1978 aan het Conservatorium van Odessa. Tussen 1980 en 1982 was hij geëngageerd door het operatheater van Kiev en vanaf 1982 was hij solist van het Bolshoi in Moskou. Vanaf 1986 was hij leerling bij het Teatro alla Scala in Milaan, waar hij op 7 oktober 1989 zijn debuut maakte als Grigori in ‘Boris Godoenov’ van Moessorgsky.

Zijn buitenlandse carrière bracht hem verder naar theaters als de Royal Opera House Covent Garden van Londen, Welsh National Opera, het Grand Théâtre de Bordeaux, Florida Grand Opera en de Bayerische Staatsoper van München. Daarnaast werkte hij in het Kirov – nu Mariinsky – theater. In 1998 keerde Kudryavchenko naar Moskou terug en wijdde zich vanaf 2002 volledig aan het onderwijs in de Russische stad Chimki bij Moskou.

Zijn stem is vastgelegd op een opname van ‘De Speler’ van Prokofiev in de rol van de Marquis (label Exton).

Lees in Classical Music News

© Politsib