24-01-2017

De Duitse sopraan Julia Grüter heeft in Linz het Oostenrijkse operetteconcours Bruckneruni gewonnen.

Julia Grüter was volgens de jury de beste van twaalf finalisten tijdens de tweede editie van het concours. De jury bestaande uit cultuurmanager Hans-Joachim Frey, zangeres Dagmar Koller, sopraan en intendante Dagmar Schellenberger en intendant Uwe Lohr was unaniem.

De 27-jarige Julia Grüter is sinds het voorjaar van 2016 lid van de operastudio van Linz. In de finale van het concours zong zij het “Vilja-Lied” uit ‘Die lustiger Witwe’ van Lehár en de aria “Liebe, du Himmel auf Erden” uit ‘Paganini’ van Lehár. Aan de eerste prijs is een geldbedrag van 3000 euro verbonden. Verder won Julia Grüter ook de publieksprijs.

De tweede prijs van 2000 euro ging naar de sopraan Ilia Vierlinger, eveneens lid van de operastudio van Linz. De derde prijs was ten slotte voor de Chinese tenor Xiaoke Hu.

Lees in Nachrichten.at

© Weihbold