24-01-2017

Op 24 januari 2017 is de Griekse opera- en theaterregisseur Spyros Evangelatos overleden.

Spyros Evangelatos werd in 1940 in Athene geboren als zoon van de componist Antiochos Evangelatos en harpiste Xenia Bourexaki. Hij studeerde af aan de faculteit Drama van het Nationale Theater en de faculteit voor Filosofie van de universiteit van Athene. Tevens studeerde hij theaterwetenschappen aan de universiteit in Wenen.

Hij maakte zijn professionele regiedebuut op 21-jarige leeftijd en regisseerde opera’s voor het Grieks Nationale Theater in Athene. Buitenlandse gastoptredens brachten hem naar onder andere Wenen, Zürich, Salzburg, Kassel, Luzern, Princeton USA en Madrid. In 1975 richtte hij het gezelschap Amphitheatron in Athene op en trad daarmee tijdens meer dan dertig internationale festivals op. Tevens was hij algemeen directeur van de Grieks Nationale Opera.

Lees in Greek Reporter