12-01-2017

De Amerikaanse countertenor John Holiday is de winnaar van de Marian Anderson Vocal Award 2017.

Aan de Marian Anderson Vocal Award is een geldbedrag van $10,000 verbonden. John Holiday krijgt verder de gelegenheid een recital te geven op 15 februari 2018 in het Kennedy Center Terrace Theater.

Holiday maakte al zijn debuut bij de Los Angeles Opera als de Sorceress in ‘Dido and Aeneas’ van Purcell in een productie van Barrie Kosky, zong Caesar ‘Cato in Utica’ van Vivaldi tijdens het Glimmerglass Festival en de titelrol in ‘Giulio Cesare’ van Händel bij de Wolf Trap Opera. Verder gaf hij zijn Carnegie Hall debuut als solist in de ‘Chichester Psalms’ van Bernstein met het Atlanta Symphony Orchestra onder leiding van Robert Spano. Dit seizoen is hij terug bij het Glimmerglass Festival in zijn titelroldebuut in ‘Xerxes’ van Händel en maakt hij zijn debuut bij Opera Philadelphia in de wereldpremière van de opera ‘We Shall Not Be Moved’ van Daniel Roumain.

De Marian Anderson Vocal Award eert de alt Marian Anderson en eerdere prijswinnaars zijn Sylvia McNair, Denyce Graves,Patricia Racette, Michelle DeYoung, Nathan Gunn, Eric Owens, Lawrence Brownlee, Jamie Barton en Janai Brugger.

Lees in Opera Wire

© Fay Fox