03-01-2017

De 35-jarige Bart Van der Roost wordt in mei de nieuwe algemeen directeur van het Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen. Hij volgt in die functie Lena De Meerleer op.

Tot nu toe was Van der Roost vooral bekend als mede-oprichter en CEO van neoScores, een bedrijf in digitale partituren dat in enkele jaren tijd uitgroeide van start-up tot een belangrijke speler op de internationale markt. Naast zijn werk bij neoScores heeft Van der Roost ervaring als programmamaker bij radiozender Klara en als productiehoofd bij het orkest Brussels Philharmonic. Van opleiding is hij trombonist, maar hij haalde ook een MBA aan de Vlerick Business School.

De artistieke directeurs Aviel Cahn (Opera Vlaanderen) en Sidi Larbi Cherkaoui (Ballet Vlaanderen) blijven overigens gewoon op post.

Lees in De Morgen

© Thomas Sweertvaegher