20-12-2016

Op 13 december 2016 is de Canadese sopraan Constance Lambert overleden.

Constance Lambert werd op 17 januari 1927 geboren in de Canadese plaats Macamic. Na zanglessen bij Anna Amlenfant kreeg zij een beurs om in Italië te gaan studeren samen met haar landgenoten Andre Turp, Robert Savoie, Guy Lepage en Joseph Rouleau.

In de Verenigde Staten won Constance Lambert de American Opera Auditions en trad als gevolg daarvan op tijdens het zomerfestival in Milaan in het Teatro Nuovo als Musetta in ‘La Bohème’ naast Arlene Saunders, George Shirley en Spiros Malas. De rol van Musetta werd haar glansrol, die zij tevens vertolkte naast Licia Albanese en Salvatore Baccaloni.

In 1950 won Constance Lambert een zangwedstrijd van de Canadian Broadcasting Company. Vervolgens trad zij talrijke malen in Canada op tijdens concerten, opera’s, operettes en voor de televisie. In 1967 zong zij de titelrol in ‘Louise’ van Charpentier bij de Opera of Quebec naast George London in het kader van een televisie-uitzending van de CBC TV in Montreal. Andere optredens voor de televisie waren in het ‘Stabat Mater’ van Poulenc en ‘Le Roi David’ van Honegger.

Een herdenkingsdienst voor Constance Lambert zal worden gehouden op 21 december 2016 in Fair Lawn en de familie stelt donaties aan de Alzheimer’s Association op prijs.

Lees in Fair Lawn-Glen Rock Daily Voice

© Oakland Memorial Home