16-12-2016

De opname van de opera ‘The Ghosts Of Versailles’ van John Corigliano door de Los Angeles Opera is in drie categorieën genomineerd voor een Grammy Award 2017.

De uitgave van ‘The Ghosts Of Versailles‘ door het label Pentatone Classics is genomineerd in de categorieën Best Engineered Classical Album, Classical Producer Of The Year (Blanton Alspaugh) en Best Opera Recording.

Pentatone Classics kreeg verder twee Grammy-nominaties voor de opname van de opera ‘Cold Mountain‘ van Jennifer Higdon in de categorieën Best Contemporary Classical Composition en Best Opera Recording.

Daarnaast is de producent Blanton Alspaugh in de categorie Classical Producer Of The Year ook nog genomineerd voor zijn werk aan de studio-opname van de opera ‘Wuthering Heights‘ van de Amerikaanse componist Carlisle Floyd voor het label Fresh Reference Recordings en aan de opname van ‘Canciones De Lorca & Prometheus’ van de Amerikaanse componist William Bolcom door de tenor René Barbera op het label Naxos.

In de categorie Best Classical Solo Vocal Album zijn genomineerd Magdalena Kožená voor ‘Monteverdi’ (Archiv), Sabine Devieilhe voor ‘Mozart; The Weber Sisters’ (Erato), Dorothea Röschmann voor ‘Schumann & Berg’ (Decca), Ian Bostridge voor ‘Shakespeare Songs’ (Warner) en Anna Netrebko voor ‘Verismo’ (DG).

Andere opera-opnamen die zijn genomineerd in de categorie Best Opera Recording zijn ‘Giulio Cesare’ van Händel (Decca), ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart (DG) en ‘Król Roger’ van Szymanowski (Opus Arte).

De 59e uitreiking van de jaarlijkse Grammy Awards vindt plaats op zondag 12 februari 2017 in het Staples Center in Los Angeles.

Lees in Broadway World