08-12-2016

De Russische bariton Dmitri Hvorostovsky heeft op 8 december 216 laten weten zich terug te trekken uit alle geplande operavoorstellingen.

Dmitri Hvorostovsky maakte in 2015 bekend een hersentumor te hebben en is daarvoor meerdere malen behandeld. Inmiddels ondervindt de 54-jarige bariton evenwichtsstoornissen en zou daardoor niet meer in opera’s kunnen optreden. Hij zal wel doorgaan met het geven van concerten en recitals.

Hvorostovsky stond volgende maand gepland voor de rol van Luna in ‘Il Trovatore’ in het Royal Opera Houde Covent Garden van Londen en in de lente 2017 voor de titelrol in ‘Jevgeni Onjegini’ naast Anna Netrebko in de Metropolitan Opera van New York. De Met heeft Mariusz Kwiecien en Peter Mattei bereid gevonden om Hvorostovsky te vervangen.

Lees in The New York Times

© Richard Termine