06-12-2016

Op 1 december 2016 is de Amerikaanse sopraan Elisabeth Carron overleden.

Elisabeth Carron werd op 12 februari 1922 in Newark geboren. Zij zong op 27 december 1954 de bijrol van A young woman in de wereldpremière van de opera ‘The Saint of Bleecker Street’ van Menotti in het Broadway Theatre in New York. In 1958 zong zij de rol van Glauce in ‘Medea’ van Cherubini naast Maria Callas in de titelrol bij de Dallas Opera en de rol van Liù in ‘Turandot’ naast Birgit Nilsson in de titelrol en Richard Tucker als Calaf bij de New Orleans Opera.

Elisabeth Carron zong tussen 1958 en 1973 regelmatig bij de New York City Opera in rollen als Liù, Anna Maurrant in ‘Street Scene’ van Kurt Weill, Birdie Hubbard in ‘Regina’ van Marc Blitzstein, de Cook in ‘Le Rossignol’, de Foreign Woman in ‘The Consul’, Mimì in ‘La Bohème’, de Maagd in ‘Jeanne d’Arc au Bûcher’ van Honegger en de titelrollen in ‘Suor Angelica’ en ‘Madama Butterfly’. Met de rol van Madama Butterfly nam zij in oktober 1973 afscheid van de New York City Opera.

Ook zong zij Liù in haar debuut bij de Philadelphia Lyric Opera Company in 1959 en de Houston Grand Opera in 1960. In 1962 maakte zij haar debuut bij de San Francisco Opera als Konstanze in ‘Die Entführung aus dem Serail’. In de jaren daarna debuteerde zij als Madama Butterfly bij de Detroit Opera, de Cincinnati Opera en de Caracas Opera. Verder zong zij hoofdrollen bij het Edinburgh Festival, de Washington National Opera en in Tokyo.

Elisabeth Carron gaf tussen 1988 to 1996 les aan de Manhattan School of Music in New York.

Lees in Elisabeth Carron

Kijk op YouTube