23-11-2016

Op het plein Largo Antonio Ghiringhelli naast het Teatro alla Scala is een standbeeld geplaatst van de Milanese uitgever Giulio Ricordi.

Giulio Ricordi (1840-1912) leverde Ricordi een belangrijke bijdrage aan de uitgeverij Casa Ricordi. Ricordi was uitgever van de latere opera’s van Giuseppe Verdi en had het juiste gevoel om jonge, talentvolle componisten zoals Amilcare Ponchielli, Alfredo Catalani, Umberto Giordano en Giacomo Puccini aan te moedigen in hun beginnende carrière.

Het standbeeld van Ricordi op het Largo Antonio Ghiringhelli in Milaan is onderdeel van de herinrichting van het plein. Op vrijdag 25 november 2016 zal om 11.30 uur de openingsceremonie worden bijgewoond door de Milanese burgemeester Giuseppe Sala, de intendant van de Scala Alexander Pereira en Claudio Ricordi, de achterkleinzoon van de uitgever.

Lees in Milano Repubblica