22-11-2016

Zesdaags klassieke muziekfestival ‘Who’s Next’ in Almere trapt dinsdag 22 november 2016 af met concertante versie van ‘Die Dreigroschenoper’.

‘Who’s Next’ opent op dinsdag 22 november 2016 om 19.30 uur in Kunstlinie Almere Flevoland met een concertante versie van ‘Die Dreigrosenoper’. Het bekendste product van de samenwerking tussen toneelschrijver Bertolt Brecht en componist Kurt Weill is al sinds de première in 1928 een succes dankzij de aanstekelijke jazzy muziek en de uitgesproken politieke boodschap. Op de openingsavond van het festival wordt de concertante versie uitgevoerd door het Utrechtse hedendaagse muziekensemble INSOMNIO samen met vier jonge Duitse zangers uit de Berlijnse muziektheaterscène èn een koor van wel 60 Almeerse scholieren.

‘Who’s Next’ is een jong klassieke muziekfestival, dat plaatsvindt in Kunstlinie Almere Flevoland van 22 t/m 27 november 2016. Het afwisselende programma omvat in deze derde editie naast ‘Die Dreigroschenoper’ ook het programma ‘De Uitdaging’ waarin mezzosopraan Tania Kross samenwerkt met musici uit andere genres zoals Neco Novellas en Thijs Borsten, in samenwerking met Festival Oude Muziek – wordt de Nacht van de (Oude) Muziek gepresenteerd waarin een breed spectrum aan muziek voorbijkomt: van barok en renaissance tot de muziek van nu. Jonge ensembles uit heel Europa nemen het tegen elkaar op in het jaarlijkse internationaal Kamermuziekconcours Almere 2016. Het winnende ensemble van vorig jaar, het Ebonit Saxofoon Quartet, is tijdens het festival meerdere keren te horen.

Het thema van ‘Who’s Next’ 2016 is ‘Truth & Dare’. Wat is muzikale zeggingskracht? Wanneer worden we echt door een optreden geraakt? Waar loopt de fijne lijn tussen een kunstje en kunst? Rond deze vragen draait ‘Who’s Next’ 2016. De bereidheid van de musici én van de jongeren om hun ziel bloot te geven, de eerlijkheid om zonder pretenties een muziekaal verhaal te vertellen en de moed om de eigen comfortzone te verlaten.

Het complete programma is te vinden op onze website, www.whos-next.nl.
Via deze site en via www.kaf.nl zijn kaarten te koop.

Lees in Who’s Next