10-11-2016

De Nederlandse regisseur Michiel Dijkema regisseert de operette ‘Die Herzogin von Chicago’, die op 12 november 2016 bij het Theater Koblenz in première gaat.

De operette ‘Die Herzogin von Chicago’ van de Hongaars-Oostenrijkse componist Emmerich Kálmán beleefde haar wereldpremière op 5 april 1928 in het Theater an der Wien en werd 372 keer opgevoerd totdat de Nazi’s het werk verboden. De Joodse Kálmán en zijn Joodse librettisten Alfred Grünwald en Julius Brammer moesten na de Anschluß voor de Nazi’s vluchten. Pas eind jaren negentig werd ‘Die Herzogin von Chicago’ weer voor het eerst uitgevoerd. Het Theater Koblenz brengt vanaf 12 november 2016 een nieuwe productie van de operette van de Nederlandse regisseur en decorontwerper Michiel Dijkema.

Lees in Rhein-Zeitung

© Matthias Baus