06-11-2016

Opera Nijetrijne zal haar opzet vanaf 2017 enigszins wijzigen.

Vanaf volgend jaar is gebruik van het half- verharde pad, dat de operalocatie met de Pieter Stuyvesantweg verbindt, niet langer mogelijk. Daardoor moet de organisatie meer zelfvoorzienend worden, wat bereikt wordt door eigen tenten en tribune aan te schaffen.

Het aantal toeschouwers zal beperkt zijn tot 150 personen per voorstelling. Het is de terugkeer naar de oorspronkelijke situatie. Het gebodene – muziek, zang en spel van hoog niveau op een prachtige locatie in de natuur – zal niet veranderen; de opzet wordt wat kleinschaliger en intiemer dan in de voorgaande periode.

Voor 2017 staat ‘De Omgekeerde Wereld’, een bewerking van Antonio Salieri’s opera ‘Il Mondo alla Rovescia’ (1795) op het programma. Deze komische opera werd – voor zover bekend – niet eerder in Nederland gebracht. Opera Nijetrijne speelt de opera van 15 tot en met 27 augustus 2017.

Lees in Heerenveense Courant

© Lenus van der Broek