30-09-2016

De politie van Kopenhagen heeft eerder dit jaar 75kg marihuana in beslag genomen, die werden gevonden op het dak van het prestigieuze operahuis van de Deense hoofdstad.

De drugs werden in februari 2016 ontdekt door arbeiders die waterschade aan het dak herstelden. De politie hield de vondst geheim in de hoop dat de eigenaar terug zou keren om de illegale goederen op te halen. De autoriteiten hebben de ontdekking van de marihuana nu pas openbaar gemaakt, omdat zeven maanden onderzoek niets opgeleverd heeft en de tientallen blokken drugs derhalve als “gevonden voorwerpen” worden behandeld. Theatermanager Morten Hesseldahl laat weten dat honderden mensen dagelijks het operahuis bezoeken en dat ondanks receptie en bewakers gemakkelijk toegang tot het gebouw kan worden verkregen.

Lees in BBC

© Kopenhagen Politie