24-09-2016

De opera ‘Not In My Town’ van de componist Michael Ross beleeft op 24 september 2016 zijn wereldpremière door het Amerikaanse gezelschap Opera Fusion in Boca Raton.

Het verhaal van ‘Not In My Town’ gaat over de gebeurtenissen rondom de moord op Matthew Shepard. Matthew Shepard was een student uit Wyoming, die vanwege zijn homoseksualiteit werd mishandeld, vastgebonden aan een hek en uiteindelijk overleed.

Op 7 oktober 1998 werd Matthew Shepard door twee mannen ontvoerd, gemarteld en vastgeketend aan een hek. Nadat een fietser hem ontdekte, werd de comateuze Shepard naar een ziekenhuis gebracht, waar hij een aantal dagen later aan zijn verwondingen overleed. Zijn moordenaars werden tot levenslang veroordeeld. Het verhaal van Matthew Shepard werd belangrijk voor de Amerikaanse homobeweging, want het trok de aandacht voor haatdelicten tegen personen vanwege hun seksualiteit. In 2000 verscheen het toneelstuk ‘The Laramie Project’ van Moisés Kaufman, dat in 2002 werd verfilmd.

Michael Ross componeerde ‘Not in My Town’ in 2013 en de opera beleeft zijn wereldpremière bij het gezelschap Opera Fusion in een regie van Dean Peterson. Er zijn vier voorstellingen gepland: op 24 en 25 september 2016 in het het Florida Atlantic University Theater van Boca Raton en op 30 september en 1 oktober 2016 in het Broward Performing Arts Center Amaturo Theater in Fort Lauderdale.

Lees in Opera Fusion