21-09-2016

Op 5 augustus 2016 is de Amerikaanse bas-bariton Bernard Izzo overleden.

Bernard Izzo werd op 21 maart 1924 in de Amerikaanse plaats Rochester geboren. Hij begon zijn muziekstudie aan het Heidelberg College in Tiffin, Ohio, maar onderbrak zijn opleiding om twee jaren in het Amerikaanse leger te dienen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Na zijn legerdienst in het Japanse Osaka keerde Izzo terug naar Heidelberg en voltooide zijn studie in 1948. Hij vervolgde daarna zijn opleiding in Chicago aan het American Conservatory of Music, waar hij zijn mastersopleiding behaalde in 1949.

In 1956 werd Izzo gecontracteerd door de Lyric Opera van Chicago en daar zong hij gedurende detig jaren vele solopartijen. Tussen 1961 en 1986 was hij tevens muziekdocent aan het North Central College in Illinois. Gedurende 17 seizoenen was Izzo ook muzikaal directeur van het Summer Place Theater in Naperville, Illinois. Verder was hij solist in de Kenilworth Union Church in Kenilworth en zong Izzo – die niet Joods was – 35 jaren lang tijdens Joodse feestdagen in de Temple Beth-El synagoge in Chicago.

Izzo woonde voor de laatste 25 jaren in de plaats Lombard (Illinois) na ruim 40 jaren in nabijgelegen Elmhurst te hebben geleefd. Hij stierf een natuurlijke dood in het Advocate Good Samaritan Hospital in Downers Grove.

Lees in Chicago Tribune

© Chicago Tribune