17-09-2016

Op 17 september 1966 overleed de Duitse tenor Fritz Wunderlich in Heidelberg.

Fritz Wunderlich werd 26 september 1930 als Friedrich Karl Otto Wunderlich in de plaats Kusel in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts geboren. Zijn vader Paul was cellist, kapelmeester en koordirigent en zijn moeder Anna was violiste. Fritz Wunderlich studeerde van 1950 tot 1955 aan de Musikhochschule te Freiburg en direct aansluitend werd hij verbonden aan de Staatsopera van Stuttgart. In 1958 werd hij gecontracteerd door de Oper Frankfurt en in 1960 door de Bayerische Staatsoper van München.

Wunderlich gaf gastoptredens in onder andere Aix-en-Provence, Berlijn, Buenos Aires, Edinburgh, Londen, Milaan en Venetië en zong jaarlijks tijdens de Salzburger Festspiele. Hij zou op 8 oktober 1966 zijn debuut maken in de Metropolitan Opera van New York als Don Ottavio in ‘Don Giovanni’. Drie weken daarvoor op 16 september 1966 viel hij echter van de trap in een jachthuis bij vrienden in Oberderdingen/Kraichgau. Hij liep daarbij een schedelbreuk op, waaraan hij de volgende dag in een ziekenhuis in Heidelberg overleed. Wunderlich werd op het Waldfriedhof van München begraven.

Wunderlich trouwde in 1956 met de harpiste Eva Jungnitsch en het echtpaar kreeg drie kinderen: Constanze (1957), Wolfgang (1959) en Barbara (1964).

Kijk op YouTube