14-09-2016

De Wiener Staatsoper zal gerenoveerd moeten worden. De wandschilderingen verbleken, de muren bevatten scheuren, de zuilen brokkelen af en vooral de Schwind-Loggia en de Schwind-foyer boven de hoofdingang zijn aangedaan.

De Wiener Staatsoper werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door bombardementen beschadigd. De Schwind-Loggia en de aangrenzende Schwind-Foyer werden gespaard, maar tijdens de wederopbouw ook meegenomen. Toch tonen zich hier enige ernstige gebreken.

De renovatie van de Weense Staatsopera zal ruim een miljoen euro bedragen. In september 2016 start de Staatsopera met een Fundraising-actie, opdat de werkzaamheden spoedig beginnen kunnen. Over drie jaren viert de Wiener Staatsoper namelijk zijn 150-jarige jubileum. Privégeld en sponsoring dienen de renovatie te ondersteunen, ook al zal een groot deel van het geld van de Staatsopera zelf moeten komen. De financiering zal geen invloed hebben op de toegangsprijzen.

Lees in Wien ORF