28-08-2016

De Bayreuther Festspiele hebben een deel van de toekomstplannen bekend gemaakt.

Het festival presenteert in 2017 een nieuwe productie van ‘Die Meistersinger von Nürnberg’ in een regie van Barrie Kosky, de intendant der Komischen Oper van Berlijn. Philippe Jordan zal de dirigent zijn. Dirigent Hartmut Haenchen is teruggevraagd voor de muzikale leiding van ‘Parsifal’.

De Duitse schilder Neo Rauch zal in 2018 het decor van de nieuwe productie van ‘Lohengrin’ van gegisseur Alvis Hermanis ontwerpen. Rauch geldt als wegbereider van de zogenaamde Neue Leipziger Schule. Christian Thielemann zal de opera dirigeren. Voor de rol van Elsa zou het festival nog in gesprek zijn met de sopraan Anna Netrebko.

Voor de nieuwe productie van ‘Tannhäuser’ in 2019 is regisseur Tobias Kratzer aangetrokken. De regisseur van ‘Der Ring des Nibelungen’ in 2020 in nog niet bekend, maar als onwaarschijnlijk wordt geacht dat Katharina Wagner zelf de opdracht zal vervullen.

Lees in Hamburger Abendblatt

© DPA