25-08-2016

De winnaars van de 2016 Gramophone Classical Music Awards zijn bekend.

Gramophone heeft de lijst onthuld van de winnaars van de 2016 Gramophone Classical Music Awards.

Paul Agnew en Les Arts Florissants winnen de Baroque Vocal met hun opname van het eerste deel van de Monteverdi madrigalen. Barbara Hannigan en het Bayerische Rundfunk Orchester gedirigeerd door Andris Nelsons winnen de Contemporary categorie voor ‘Let Me Tell You’ van Hans Abrahamsen op een libretto van Paul Griffiths. Véronique Gens wint de Solo Vocal categorie met pianist Susan Manoff voor haar opname van de laat 19e-eeuwse mélodies van Chausson, Duparc en Hahn op haar CD ‘Néère’. De Opera award gaat naar Sir Antonio Pappano en het Koor en Orkest van de Accademia Nazionale di Santa Cecilia voor ‘Aida‘ van Verdi met Anja Harteros en Jonas Kaufmann (label Warner). Sabine Devieilhe krijgt de Recital award voor ‘Mozart & the Weber Sisters’, een verzameling liederen en aria’s die Mozart schreef voor de gezusters Weber. Devieilhes echtgenoot Raphaël Pichon dirigeert.

De onderscheidingen in twaalf categorieën zullen op 15 september 2016 tijdens een ceremonie in Londen worden uitgereikt.

Lees in Gramophone