08-08-2016

‘La Traviata’ van Giuseppe Verdi is de meest gespeelde opera in Duitsland.

Dat zeggen de statistieken van 2014/15, die de Deutsche Bühnenverein op 8 augustus 2016 presenteerde. Met 31 ensceneringen en 286 opvoeringen verwees ‘La Traviata’ de jarenlange nummer één ‘Die Zauberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart met 30 ensceneringen en 285 opvoeringen naar de tweede plaats.

Met ieder 26 ensceneringen kwamen ‘Carmen’ van Bizet (met 247 opvoeringen) en ‘Hänsel und Gretel’ van Humperdinck (met 207 opvoeringen) op de derde en vierde plaats. De succesvolste wereldpremières waren ‘Helden lieben Tod und Teufel’ van Heiner Kondschak met 25 opvoeringen, ‘Die Hamburger Sindbadauken’ van Benjamin Gordon met 19 opvoeringen en ‘Alice im Wunderland’ van Andreas N. Tarkmann en ‘Von einem der auszog, weil er sich die Miete nicht mehr leisten konnte’ van Dirk von Lowtzow en René Pollesch met ieder 13 opvoeringen. Dat laatste werk trok daarvan de meeste bezoekers met 9.661 personen.

Lees in Musik Heute