01-08-2016

Het Nederlands Jeugd Orkest brengt in coproductie met het Delft Chamber Music Festival het ballet chanté ‘Die sieben Todsünden’ van Kurt Weill en Bertolt Brecht.

Het satirische ballet met zang werd op 7 juni 1933 voor het eerst opgevoerd in het Théâtre des Champs-Élysées van Parijs. Centraal staat de moraal die afstamt van de kardinale zonden Superbia, Avaritia, Luxuria, Invidia, Gula, Ira en Acedia.

Voor de nieuwe productie wierpen hedendaagse schrijvers zoals Griet op de Beeck, Bas Heijne, Paulien Cornelisse en Niña Weijers hun blik op de zonden van deze tijd en omlijsten met hun teksten het werk van Weill en Brecht met een moderne context. De productie wordt opgevoerd op 6 augustus 2016 in Lijm & Cultuur te Delft in het kader van het Delft Chamber Music Festival en op 10 en 11 augustus 2016 in het Voormalig Zendstation Radio Kootwijk.

Uitvoerenden zijn mezzosopraan Cora Burggraaf, tenor Jan-Willem Schaafsma, bariton Mattijs van de Woerd en bas Dennis Wilgenhof. Het NJO Ensemble staat onder leiding van dirigent Bas Wiegers. De regie is in handen van Pepijn Cladder, de vormgeving is van Ingrid Govers en het lichtontwerp en uitvoering van Teus van der Stelt.

Lees in Muziekzomer