26-07-2016

De Nederlandse Heldentenor Frank van Aken geeft op 5 en 6 november 2016 een Masterclass bij de Stichting Vocale Muziek te ‘s-Gravenhage.

Frank van Aken zong Wagnerrollen als Lohengrin, Erik, Stolzing, Siegmund, Tannhäuser, Tristan en Parsifal in belangrijke operahuizen als het Bayreuther Festspielhaus, de Scala in Milaan, de Metropolitan Opera van New York, het Royal Opera House Covent Garden van Londen, de Wiener Staatsoper, de Semperoper van Dresden en het Gran Teatre del Liceu van Barcelona. De nadruk van de Masterclass zal dan ook liggen op het operarepertoire met groot orkest.

Andere zangers die eerder bij de Stichting Vocale Muziek Masterclasses gaven waren onder anderen Nelly Miricioiù, Maarten Koningsberger, Nico van der Meel, Sarah Walker en Olaf Bär.

De Masterclass bij de Stichting Vocale Muziek zal worden gehouden op 5 en 6 november 2016 in het Soefi Centrum aan de Anna Paulownastraat 78 te ‘s-Gravenhage en deelname bedraagt 225 euro per zanger. Voor deze cursus kan auditie worden gedaan middels geluidsopnamen op het internet (bijvoorbeeld YouTube), een mp3-file via email (vocalemuziek@ziggo.nl) of per CD (Postadres Stichting Vocale Muziek Den Haag, Galvanistraat 79, 2517 RB Den Haag). De deadline voor de auditie is op 4 september 2016.

Lees in Stichting Vocale Muziek