23-07-2016

De opvoering van de nieuwe productie van de opera ‘Parsifal’ van Richard Wagner bij de Bayreuther Festspiele zal op 25 juli 2016 gewoon plaatsvinden, maar het ontvangst van de prominenten aan het begin zal niet op de traditionele rode loper plaatsvinden.

De organisatie van de Bayreuther Festspiele en de stad Bayreuth vinden de rode loper ongepast na de moordaanslag in München van vrijdag 22 juli 2016. De minister-president van de Duitse deelstaat Beieren Horst Seehofer heeft in verband met de moordaanslag ook de staatsreceptie ter opening van de Bayreuther Festspiele op 25 juli 2016 afgezegd.

Diverse politici hebben hun bezoek aan Bayreuth inmiddels ook gecanceld. De Minister van Justitie in Beieren Winfried Bausback heeft reeds laten weten de opening niet bij te wonen en al enkele weken geleden annuleerde Bundeskanzlerin Angela Merkel haar aanwezigheid.

Lees in Kieler Nachrichten

© Nicolas Armer