14-07-2016

Maar liefst 320 zangers en zangeressen hebben zich aangemeld voor de zomercursus van de Lyric Opera Studio van het Deutsches Nationaltheater te Weimar, die tussen 24 juni en 1 september 2016 wordt gehouden. De Opera Studio werd negen jaren geleden in Weimar opgericht.

De zangers komen uit diverse landen, waaronder Australië, Ethiopië, Equador, Japan, Canada, Korea, Turkije, Amerika en verschillende landen in Europa. Van de sollicitanten zullen 27 meedoen met de eerste cursus van 24 juni tot en met 22 juli 2016 in ‘La Cenerentola’ van Rossini en 40 met de tweede cursus van 7 augustus tot 1 september 2016 in ‘Die Zauberflöte’ van Mozart. Sommige rollen zijn dubbel tot zelfs viervoudig bezet om de jonge zangers de gelegenheid te bieden de partij uit te proberen.

Lees in Thüringische Landeszeitung

© Christiane Weber