07-07-2016

De opera ‘The Ballad of Baby Doe’ van de Amerikaanse componist beleefde zijn wereldpremière op 7 juli 1956 bij de Central City Opera in Colorado.

‘The Ballad of Baby Doe’ is een opera in twee bedrijven op een libretto van John Latouche. Het verhaal is gebaseerd op het leven van de historische personages Horace Tabor, Elizabeth “Baby” Doe Tabor en Augusta Tabor en de volgt hun bestaan van de ontmoeting van Horace en Baby Doe tot de dood van Horace. De wereldpremière werd geregisseerd door Hanya Holm en de sopranen Dolores Wilson en Leyna Gabriele alterneerden in de titelrol. De titelpartij heeft vijf aria’s: “Letter Aria,” “Willow Song,” “I Knew it Was Wrong”, “Gold is a Fine Thing” en “Always Through the Changing”. Sopranen als Beverly Sills Karan Armstrong, Faith Esham en Elizabeth Futral zongen reeds deze titelrol.

Lees in Colorado Public Radio

© Kira Horvath