06-07-2016

Miranda van Kralingen zal eind 2016 afscheid nemen als intendant van Opera Zuid. Dan sluit zij een periode af van meer dan twaalf jaar bij het gezelschap.

Miranda van Kralingen nam in 2004 de artistieke leiding van Opera Zuid op zich. In mei 2016 oordeelde echter de Raad voor Cultuur dat de producties van Opera Zuid de afgelopen periode van een „matig niveau” waren en het gezelschap zich „weinig ontwikkeld” had. Bovendien hekelde de raad de vereenzelviging van het operahuis met de persoon van de intendant. De raad besloot dan ook dat Opera Zuid geen subsidie moet krijgen.

Op sociale media wordt inmiddels druk gespeculeerd over de opvolging van Van Kralingen. Eén van de namen die genoemd wordt is die van Annett Andriesen, directeur van het Internationaal Vocalisten Concours van ‘s-Hertogenbosch.