23-06-2016

De Franse bas-bariton André Pernet overleed op 23 juni 1966 in Parijs.

André Pernet werd op 6 januari 1894 in de Franse gemeente Rambervillers geboren. Hij studeerde aan het Conservatoire van Parijs voordat hij in 1921 zijn debuut maakte in ‘Hérodiade’ van Massenet in Nice. Begin 1928 zong hij bij de L’Opéra van Parijs en verder zong hij onder andere in Amsterdam, Brussel, Londen en Monte Carlo.

Hij zong de rol van de vader in de filmversie van de opera ‘Louise’ van Gustave Charpentier uit 1939 naast Grace Moore en Georges Thill. Daarnaast was hij beroemd vanwege zijn interpretaties van Méphistophélès in ‘Faust’ van Gounod en de titelrollen van ‘Boris Godoenov’, ‘Don Giovanni’ en ‘Don Quichotte’. André Pernet werkte tevens mee aan wereldpremières van ‘Le Marchand de Venise’ van Hahn, ‘Oedipe’ van Enesco, ‘Maximilien’ van ‘Milhaud’ en ‘Vercingétorix’ van Canteloube.

Kijk op YouTube