20-06-2016

Opera Spanga heeft bekend gemaakt dat het in 2018 de opera ‘Aida’ van Verdi op de planken brengt.

Het is dan 17 jaar geleden dat Opera Spanga ‘Aida’ van Verdi opvoerde. In 2018 speelt het gezelschap van Spanga ook in Valletta, de hoofdstad van Malta. Valletta is samen met Leeuwarden/Friesland culturele hoofdstad van Europa. Deze uitvoeringen zullen op 13 en 15 september 2018 plaatsvinden in het prachtige openluchttheater van Valletta Teatro Rjal.

In het kader van de culturele hoofdsteden wordt voor de vormgeving van ‘Aida’ samengewerkt met de studenten en docenten van MCast, het Institute of Creative Arts van Malta en D’Drive, de design afdeling van het Friesland College in Leeuwarden.

In 2016 staat de opera ‘Macbeth’ van Verdi op het programma van Opera Spanga. De uitvoeringen zullen van 17 tot en met 27 augustus 2016 in Spanga plaatsvinden.

Lees op Opera Spanga