11-06-2016

Op 22 mei 2016 is de Amerikaanse tenor Mario Alch overleden.

Mario Alch werd op 20 maart 1920 in Highland, Illinois geboren. Hij studeerde aan de Juilliard School of Music en Columbia University. Daarna zong hij hoofdrollen in Duitse steden als Aachen,​ Braunschweig,​ Düsseldorf,​ Frankfurt am Main,​ Hamburg,​ Hannover,​ Kassel,​ Köln,​ München en Stuttgart. Buiten Duitsland zong hij in Graz,​ Innsbruck,​ Bern,​ Wenen en​ Zürich en in Amerika in Washington,​ Ohio, Boston en​ New York.

In 1970 keerde hij terug naar de Verenigde Staten en was operadirecteur en zangdocent aan de SUNY Fredonia. Verder was hij werkzaam als regisseur. In 1988 nam hij als professor emeritus afscheid van de Ohio State University in Columbus.

Mario Alch oveleed in zijn huis in Lily Dale.

Lees in Observer Today