10-06-2016

In een interview heeft de kunstenaar Jonathan Meese laten weten dat hij met zijn enscenering van ‘Parsifal’ de Bayreuther Festspiele hadden kunnen laten expanderen. Maar na zijn ontslag is volgens hem het festival weer geworden tot een klein, saai, sociaal-christelijk theater.

Jonathan Meese, die meerdere malen is aangeklaagd omdat hij tijdens voorstellingen graag de Hitlergroet brengt, zou dit jaar eigenlijk tijdens de Bayreuther Festspiele de productie van ‘Parsifal’ hebben moeten regisseren. Maar de leiding van het festival ontsloeg hem in november 2014 met als officiële reden dat zijn concept te duur zou zijn. Voor Meese is de intendant van het Hessische Staatstheater in Wiesbaden, Uwe Eric Laufenberg, ingesprongen. Met zijn ‘Parsifal’ zal op 25 juli 2016 het festival nu worden geopend.

Lees in Die Presse

© Barbara Gindl