22-05-2016

Het Landestheater Salzburg heeft de wereldpremière gebracht van de eenakter ‘Stormy Interlude’ van Max Brand.

‘Stormy Interlude’ werd door Max Brand in 1955 gecomponeerd op een eigen libretto en werd lange tijd verloren gewaand. Brand beleefde zijn successen tijdens de laatste jaren van de Weimar Republik. Het hoogtepunt van zijn loopbaan was zijn opera ‘Maschinist Hopkins’, die op 13 april 1929 in het Stadttheater Duisburg in wereldpremière ging. Deze opera werd tot 1932 in 37 plaatsen op het programma gezet en in drie talen vertaald. In 1933 werd de geplande wereldpremière van Brands opera ‘Requiem’ aan de Berliner Staatsoper door de nazi’s verboden vanwege zijn Joodse afkomst. In 1938 vluchtte de componist via Praag naar Zwitserland en daarna naar Brazilië.

Lees in BR Klassik

© Anna-Maria Löffelberger