09-05-2016

De opera ‘Theatre of the World’ van Louis Andriessen beleefde op 6 mei 2016 succesvol zijn wereldpremière in de Amerikaanse stad Los Angeles.

‘Theatre of the World’ is de vijfde opera van Louis Andriessen en gecomponeerd in opdracht van de Los Angeles Philharmonic. De geënsceneerde wereldpremière op 6 mei 2016 vond plaats in de Walt Disney Concert Hall van Los Angeles en de Los Angeles Philharmonic stond onder leiding van Reinbert de Leeuw. De bezetting bestond uit Marcel Beekman (Paus Innozenzo XI), Mattijs van de Woerd (Carnifex), Leigh Melrose (Athanasius Kircher), Steven van Watermeulen (Janssonius, de uitgever van Kircher in Amsterdam), Cristina Zavalloni (Sor Juana Ínes de la Cruz), Martijn Cornet (als de jonge minnaar) en Nora Fischer (als de jonge minnares).

Lees in Los Angeles Times

© Marcus Yam