06-05-2016

Het Metropolitan Opera House van New York heeft bekend gemaakt, dat in het huidige seizoen 2015/2016 slechts een tweederde van de mogelijke opbrengst uit entreebewijzen haalbaar is.

De Metropolitan Opera verwacht dat slechts 66% van de potentiële opbrengst uit de toegangskaarten wordt verworven. Dit is het laagste cijfer in de geschiedenis van de Met. Twintig jaren geleden betrof dit cijfer nog meer dan 90%. Het aantal abonnementen van betrouwbare bezoekers neemt steeds verder af en wordt vervangen door nieuwe toeschouwers die minder vaak terugkeren. De huidige strategie van directeur van de Met Peter Gelb lijkt dus niet te helpen. Meer nieuwe producties, het moderniseren van de theaternormen, de uitzendingen van opera’s in de bioscoop en de verhoogde toegangsprijzen lijken juist averechts te werken.

Lees in The New York Times

© The Metropolitan Opera/The New York Times