04-05-2016

De Nederlandse sopraan Barbara Haveman heeft op 3 mei 2016 haar debuut gemaakt in het Teatro alla Scala van Milaan in de titelrol van ‘La Fanciulla del West’ van Puccini. Zij verving Eva-Maria Westbroek die vanwege ziekte moest afzeggen.

Het debuut van Barbara Haveman in de Scala verliep succesvol. “In de eerste akte waren er nog enige aarzelingen op sommige zinnen, zodat de souffleur bemiddelde. Haar interpretatie ontwikkelde zich met flair en energie, waarbij de frasen vloeiender werden en compacter stroomden.”

“This was good news for Dutch soprano Barbara Haveman as Minnie, who replaced her compatriot Eva-Maria Westbroek at short notice and possesses half her vocal power. Her full portrayal of this romantic Calamity Jane – pious, courageous, with splashes of sensuality – was nevertheless a marvel given the circumstances.”

Lees in Financial Times

Lees in L’Ape Musicale

© Brescia/Amisano