30-04-2016

De Franse mezzosopraan Virginie Verrez heeft de finale van de Dallas Opera Guild Competition 2016 gewonnen.

Virginie Verrez won de eerste prijs van $10,000 die te behalen was op de 28ste editie van de jaarlijkse Dallas Opera Guild Vocal Competition. De Franse mezzosopraan maakte op 10 februari 2015 haar debuut bij de Metropolitan Opera van New York als Clytemnestre in ‘Iphigénie en Aulide’ van Gluck in het Peter Jay Sharp Theater van de The Juilliard School en was in 2015 één van de winnaars van de Metropolitan Opera National Council Auditions. In dat seizoen werd zij deelneemster aan het Lindemann Young Artist Development Program van de Met. In februari 2016 zong zij in de Metropolitan Opera de partij van Un Musico in ‘Manon Lescaut’ en in het komende seizoen 2016/2017 zingt zij bij de Met de rol van Stéphano in ‘Roméo et Juliette’ van Gounod.

Lees in Dallas Opera